21. toukokuuta 2011

haastetta kehiin


Suosikkipaikkasi: On / oli rakkaan Murren selässä nakottaminen. Pennusta asti kävin harjottelemassa hevosmiestaitoja ja lenkkeilemässä tamman kanssa. Uiminen oli aina ihan huippua! Ikävä on kova, Murre tuli minulle 8 vuoden aikana parhaaksi kaveriksini ja me molemmat oltiin aina yhtä iloisia toisemme näkemisestä. Hevosia tulee ja hevosia menee, mutta yksi jää aina mieleen.
Murre RIP 29.7.1985-8.1.2011
.


1. Mitä laulua lauloit viimeksi? Missä lauloit?
- Franz Ferdinand - This Boy:n "I wanna car, I wanna car yeeeeah" samalla kun katselin myytäviä Larsoja Vironmaalla. JA LÖYSIN!!!! On tää pojat oikee helmi. Ipu ehotti että myytäisiin minun Larsa ja hankittaisiin tuo, mutta jostain syystä en innostunut. Ehkä syksyllä, kun palkka tulee. Ehkä ei.

2. Sano jotain positiivista sellaisesta asiasta, josta et pidä.
- Heitittepä pahan. En pidä oikein mistään ja tuon sen esille... hmmm, selvästi? No okei, en tykkää omista ongelmistaan jauhavista. Kiesus että nyppii kun joku alkaa vinkumaan, että voivoivoi kun on kaikkee sitä ja tätä ja tuota ja hamsterin kaima delas eilen. Okei, jos sun käsi katkes niin ilmota se asenteella "shit happens, käsi katkes" ja jatka toiseen aiheeseen. En kestä kuunnella tunti-/päivä-/viikkotolkulla, kuinka jotain dramaattista on tapahtunu. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ja se hyvä puoli on siinä, että sillon en koe olevani velvollinen millään tavalla kuuntelemaan. Toisesta korvasta sisään, toisesta ulos.

3. Lempilainaus (repliikki tms.) esim. TV-sarjasta, elokuvasta tai kirjasta.
- En käytä lainauksia, muuta kuin äidinkielen tekstitaitovastauksissa. Oon huono heittämään johonkin läppään, jonkun muun kuin Timo Soinin kommentteja. Mutta ikuisesti messengerin mietelauseena ollut "when you absolutely positively got to kill every motherfucker in the room. accept no subtitutes." enkä oo mikään vinoristinen maiharijalkainen, vaan vannoutunut Tarantino -fani, senkin moukat jotka luulivat toisin.

4. Jos saisit olla mikä tahansa eläin päivän ajan, mikä olisit ja miksi?
- Olisin mies eiku--. En nyt tahtois vastata tähän mitään kissa/koira/liibalaaba, mut vastaan silti että kissa. En tosin mikä tahansa karvahattu vaan oma kissani, jotta oikeasti tietäisin mikä on sen pahan tuijotuksen takana. Eikö se oikeesti arvosta mun hellyyttä sitä kohtaan, kun kantelen sitä pitkin maita ja mantuja vai onko se sen rakastava ilme? Vastauksia, joihin en koskaan saa kysymksiä. Eiku toisinpäin.

5. Mikä on lempivaatteesi/-vaatekappaleesi? Kuvaile se mahdollisimman tarkasti.
- Löysät umbron verkkarit. Saatu vuosia sitten jalkapallojoukkueen riveissä seisoessani. Maailmat parhaimmat jalassa, jotka on lämpimät talvella ja viileät kesällä. Musta väri on simppeli yhdistää kaikkeen mahdollisiin (eli normivaatteisiin; ruutupaitaan ja tennareihin). Pitäisi jostain löytää samanlaiset, kun nämä ovat tulleet vähän tiensä päähän. Chillaan näissä kaupungissa, koulussa, tallilla, kuvaamassa, töissä.... "Oikeista" vaatteista mun lemppari on pikkutakit, joilta saan hartiat ja ryhdin. :--)

6. Jos saisit pitää vain yhden aistisi (tunto-, kuulo-, maku-, haju-, vai näköaisti) minkä pitäisit ja miksi?
- Pahapaha. Ottaisin varmaan näön, koska silti pystyisin toimittamaan melko normaalisti valokuvaamistani ja Larsailua. Kuuloaistista luovun muutenkin vuosia muita aikaisemmin käänteässäni volat kaakkoon ja yhdistämällä siihen Larsan ulvovan moottorin ja tuulen suhinan ikkunatiivisteistä.

7. Lempikirjasi ja miksi? Mistä löysit kyseisen kirjan?
- Hohohoho, äiti tahtoo et vastaan tähän "ruotsin kielioppikirja :---)" mutta en vastaa. Mulla on monia kirjoja, jotka on lukenu ne kerran ja ollut ihan myyty, että "JES TÄÄ ON MAHTAVA". Virheen teen lukiessani ne toisen kerran, jolloin ne on täyttä skeibaa. Arvostan eniten sarjakuvia, Fingerporia (P. Jarla) ja Raakaa Lihaa (M. Cannon). Fingerpori ei oo niin kummallinen, kuin Raakaa Lihaa, mikä tekeekin ed. mainitusta mahtavan. Myös Vincent van Goghin Kirjeitä veljelleni on törkeen hyvä. Parasta mustaa huumoria tahattomasti kirjotettuna jätkän epäonnisesta elämästä. Ja kirjavinkin sain historianopettajaltani.

8. Mikä elokuva tai TV-sarja kuvaisi sinun elämääsi? Kenen roolia sinä esittäisit?
- Kaunarit. Ja olisin totta kai Ridge. Tai sitten en. Totuus; ei ole olemassa sellaista leffaa, joka kuvaisi mun elämää, sillä mikään tuotantoyhtiö ei olisi tehnyt niin tylsää rainaa.

9. Muokkaa joku tunnettu sanonta omiin tarpeisiisi sopivaksi.
En näe mitään syytä muuttaa "Think locally, fuck globally" ajatusta. Tosin, kun asun kurjuuden ilmentymisen kaupungissa se voisi olla "Think globally, fuck Iisalmi".

10. Omena vai muovipussi? Miksi?
- No muovipussi. Omenat on pahoja, niistä jää kädet ja leuka ihan tahmaseks ja ne kuoret jää hampaitten väliin siten, ettei niitä saa kaivettua sieltä omin avuin ulos. Muovipussi on huomattavasti monikäyttösempi, sitä voi pitää tyynynä, lakananan, roskapussina, kantaa kaljat rannalle, tuhota ympäristön, tukehduttaa itsensä....


Hienoin tunne, mitä sinulla on koskaan ollut: En löytänyt yhteen kuvaavaa kännikuvaa eiku--. Voittaminen on aina kivaa, oon kilpaillut kohta..... vai yli? 5 vuotta ja ruusukkeita mulla ei oo just ollenkaan (21 kpl), jotenjoten. Yleensä sijoitus / voitto tulee niin jymy-yllätyksenä, että se voittaa tunteissa ensimmäisen palkinnon. En ole pro ja jännitän niin pirusti kisatilannetta, että monesti oma suoritukseni sotkeutuu jännitykseen. Voittoruusukkeita minulla on kaksi, joista toinen oli niin lottovoitto, ettei järkeä. :--)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti