4. huhtikuuta 2011

addiktio

On vain muutama asia, jotka ansaitsevat minulta rakastan -maininnan.
Yksi niistä on iki-ihana Dexter.


Muistan sen päivän 5 vuotta sitten, kun katsoin televisiota ja silmiini osui Dexter. Komea Michael C. Hall näyttelemässä sarjamurhaajaa, joka on päivisin verianalyytikko ja öisin sarjamurhaaja, joka siistii Miamin kadut roskista. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, sen jälkeen ei ole ollut paluuta.

Jokainen kausi on ollut yhtä kovaa tykitystä alusta loppuun, joka koukuttaa meikäläisen aina 12 tunniksi ruudun ääreen. Taukoja ei voi olla, pakko nähdä lisää. Kauden loputtua tulee olo, ettei jaksa odottaa vuotta (tai kahta) uusia jaksoja. Silloin katsotaan kertauksena kaikki edelliset kaudet - putkeen.

Alkuperäisesti Dexter on kirja, kuten kaikki parhaimmat elokuvat ja tv-sarjat ovat. Hyllystä löytyy kolme ensimmäistä kirjaa ja kaikki englanniksi. Vielä muutama tunti sitten aamulla olin lukenut vasta ensimmäisen kirjan puoleen väliin. Sitten tuli pakottava tarve lukea se kannesta kanteen. Luettuani kaikki kolme kirjaa olin aivan mykistynyt. Voiko tämä olla näin hyvä? Tahdon lukea sen uudestaan. Ja uudestaan. Tilata loput sarjan kirjat. Lukea ne kannesta kanteen.

Kyllä, Dexter voi olla niin hyvä. The Hurts laulaa: "it feels better than love".
And it really feels.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti